hammarbysjostad.info - Hammarby Sjöstads största forum och nyhetssajt
Följ Oss

Tvärbanan Tvärbanan
  • Sickla udde: 01:00
  • Sickla kaj: 01:00
  • Luma: 01:00
  • Mårtensdal: 01:00
Färjan Färjan
  • Barnängsbryggan: 21:00
  • Henriksdalskajen: 20:50
  • Lumakajen: 20:45

Guide

Motionsrundor i Hammarby Sjöstad
Foto: Mathias Cederholm

Sjöstadens 10 bästa motionsrundor

Publicerad 01 mars 2017

u är sommarvärmen här och en promenad eller joggingtur i vår fina stadsdel är en trevlig upplevelse. Här listar vi 10 populära motionsrundor i och runt Hammarby Sjöstad.

Sickla sjön runt, ca 4 km

En trevlig runda runt Sickla sjön. Sickla sidan eller norra sidan av sjön är platt medans den södra delen är kuperad.

Sjöstaden över Skansbron, längs med vattnet mot Danvikstull, ca 6 km

En trevlig motionsrunda på asfalt där man springer längs med vattnet.

Sjöstaden-Årsta-Danvikstull, ca 12 km

En trevlig motionsrunda som bjuder på både tuffa backar och platt underlag. Årstadelen är den tuffaste delen utav banan med grusunderlag. Resten utav banan går på asfalt.

Elljusspåret vid Hammarbybacken

Vid kolonilotterna startar ”Hammarbyrundan”. Ett elljusspår och härlig motionsrunda på 900 meter. Ett förbindelsespår går från detta spår till Björkhagsslingan som 2 800 meter. På denna runda kan man svänga av till Hellasgården eller gå på sörmlandsleden (ej belyst) som passerar detta spår. Från Björkhagsslingan kan man utöka rundan med att gå på Kärrtorpsspåret som är 2 500 meter. Det finns en hel del stigar i detta område och man kan ta sig hela vägen fram till Hellasgårdarna.

Hammarbybacken

Cykla, gå, springa, eller  gå stavgång uppför Hammarbybacken. Upp på toppen erbjuds man dessutom av en fantastisk utsikt över Stockholm. Här kan man utmana sig själv genom att ta olika vägar uppför backen. Det absolut tuffaste vägen är vid liften. Lättaste vägen upp är att gå upp på baksidan av backen. (sidan som vetter mot Hammarbyhöjden)

Hammarbyhöjdens IP

Knappt 500 meter från Sjöstaden finns Hammarbyhöjdens IP. Här kan man springa på riktig löparbana. Ett varv är 375 meter. Här finns även konstgräsplan och friidrottsmöjligheter som längdhopp, kul -och släggkastning.

Hellasgårdarna

Hellasgårdarna i Nacka erbjuder många olika uteaktiviteter som flera olika motionsspår med varierande längder, cykelleder  och orienteringsbanor (veckans bana). Här kan man även gå en nybörjarkurs i orientering. Andra aktiviteter som erbjuds är badstrand och bastu, utegym, fotbollsgolfbana, bangolf och paddling. Under helgerna erbjuds en hel del extra aktiviteter.

Sörmlandsleden

Springa längs med Sörmlandsleden med start i Björkhagen. Leden är cirka 1000 km långa och går från Björkhagen till Tyresö, Haninge och bort mot Södertälje och vidare söderut. Leden är en av Sveriges längsta natur- och kulturvandringsleder och föregångaren bland låglandsleder. Den är markerad med orangefärgade ringar runt träd och stolpar, skyltar med texten SÖRMLANDSLEDEN och S-pilar. Längs med leden finns många iordningställda rastplatser och på vissa ställen skärmskydd för övernattning.

Reflexlöpning

Spring den 2,1 km långa reflexbanan. Banan börjar vid elljusspåret intill kolonilotten vid Hammarbybacken. Det är något speciellt att springa i mörker eller skymningen med pannlampa. Banan är märkt med små ljusa reflexer och man erbjuds riktig ”skogslöpning”. Banan är kuperad och på 2,1 km springer man ca. 50 höjdmeter.

Bryggorna runt Hammarby Sjöstad

Enligt många är en av Stockholms vackraste motionsrundor bryggorna vid Sickla udde varma sommarkvällar.

Passa även på att stanna till vid något av alla utegym som finns i närheten. Här finner du en guide till dessa.

Text: Redaktionen

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Reaktioner
Antal kommentarer 0

Missa inte

Se fler rekommenderade artiklar

Mest läst

Att göra

Populära guider

Facebook

Rätta artikel

Ditt namn*

Din epost*

Ditt meddelande

Fyll i nedanstående
captcha