hammarbysjostad.info - Hammarby Sjöstads största forum och nyhetssajt
Följ Oss

Tvärbanan Tvärbanan
  • Sickla udde: 01:00
  • Sickla kaj: 01:00
  • Luma: 01:00
  • Mårtensdal: 01:00
Färjan Färjan
  • Barnängsbryggan: 14:00
  • Henriksdalskajen: 14:10
  • Lumakajen: 14:05

Artikel

Karin Nygårds
Foto: Privat Bild

Sjöstadsskolans cyberlärare är finalist till årets Guldäpple

Publicerad 30 september 2014

Karin Nygårds är lärare i svenska och svenska som andra språk vid  Sjöstadsskolan. Hon är nu en av tre finalister till att vinna lärarpriset Guldäpplet.

Priset Guldäpplet är ett lärarstipendium som delas ut årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i  sin undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Karin Nygårds nominerades till priset för sitt brinnande engagemang för att eleverna, inte minst unga tjejer, ska erövra den digitala världen.

Hammarbysjostad.info gjorde i vintras ett reportage om Karin Nygårds och henne projekt att ta in datorn i skolundervisningen. Nu arbetar Karin med Skolverket för att få in datorkunskap tydligare i läroplanen, för underlaget finns redan idag om man läser det finstilta enligt Karin. Skolverket själva har varit på plats på Sjöstadsskolan och godkänt Karins sätt att undervisa i förhållande till läroplanen. Under hösten 2014 har Karin och hennes kollega Terese Raymond blivit beviljade finansiering av internetfonden. Deras projektet heter Hacka Läroplanen och handlar om att tolka Lgr11 med digitala glasögon och förklara på vilket sätt det går att anta ett digitalt perspektiv på nuvarande styrdokument.

27 oktober kommer vinnaren till årets guldäpple att utses på skolmässan Skolforum i Älvsjö.

Text: Redaktionen

Kommentarer

AV: Janne |

Instämmer med Lisa. Lycka till!

/En nöjd förälder

AV: Lisa |

Grattis Karin till nomineringen och jag är inte förvånad om du vinner. Du är en fantastisk förebild för både oss lärare och elever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Reaktioner
Antal kommentarer 2

Missa inte

Se fler rekommenderade artiklar

Mest läst

Att göra

Populära guider

Facebook

Rätta artikel

Ditt namn*

Din epost*

Ditt meddelande

Fyll i nedanstående
captcha